poniedziałek, 4 czerwca 2012

Grillowany banan

              To raczej nie przepis a sposób na banana. Banan świetnie nadaje się na grilla, wystarczy wrzucić go bez obierania na ruszt (może być na folii aluminiowej) i czekać aż jego skórka zrobi się czarna. Następnie przeciąć wzdłuż i podać z czymś słodkim, np stopioną czekoladą, sosem malinowym, bitą śmietaną lub jak u nas z posypką czekoladową. Inna wersja to naciąć banana przed położeniem na grillu i włożenie przekrojonych kostek czekolady. Pyszne, bo podczas pieczenia czekolada się topi i mamy gotowy sos:)
Grill, owoce na grillu, owoce na grilla, banan na ciepło,

7 komentarzy:

  1. Znam, robię, potwierdzam - pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja zawsze nacinam i czekoladę wkładam do środka. Pyszności;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem bardzo ciekawa jak smakuje taki banan z grilla. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji Grill 2012.

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam banana przyrządzanego w ten sposób :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. potwierdzam...pychotka :0)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super wpis, banany są genialne dla zdrowia. Też oglądałam ten film o nich. Dzięki za wpis https://www.youtube.com/watch?v=6e8rECys4z0

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)