poniedziałek, 11 czerwca 2012

Pasta z makreli

          Wstałam rano i przypomniałam sobie o paście z makreli, jaką robiła moja mam na śniadanie. A że miałam w lodówce kupioną wędzoną rybkę postanowiłam przywołać na pamięć smak tej pysznej pasty.
Składniki:
  • obrane kawałki makreli wędzonej
  • cebula pokrojona w kostkę
  • posiekana natka pietruszki
  • musztarda, majonez

           Połączyć i ułożyć na chlebku:) To wszystko, oczywiście proporcje ciężko podać, gdyż robiłam wg mojego smaku...


7 komentarzy:

  1. Jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Nie jadłam takiej pasty całe wieki i najzupełniej w świecie zapomniałam o jej istnieniu. Dzięki za ten wpis !

    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taką pastę, albo paprykarz z wędzonej makreli:)
    Pychotka

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno wypróbuję, prosta, szybka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pół życia byłem wierny makreli, ale teraz sprzedałem ją w zamian za trewala. Co do reszty składników w paście - pychotka :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj trewal... mmm :) U mnie też makrela spadła na drugie miejsce.

      Usuń
  5. Mi smakuje z dodanym jajem na twardo. :)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)