poniedziałek, 14 maja 2012

Zrolowany schab

               Prosty sposób i bardzo szybkie wykonanie, a efekt pozytywnie zaskakujący:)


Składniki:
  • kotlety schabowe
  • coś do środka, ja dałam sos meksykański i ser żółty, ale doskonale sprawdzi się ogórek konserwowy, papryka lub cokolwiek innego:)
  • cienkie plastry boczku
  • masło
  • sól i pieprz
schab, pomysł na obiad, roladki schabowe, schab zawijany, schab z serem
                Kotlety rozbić na płasko, przyprawić solą i pieprzem. Na środku rozłożyć nadzienie lub dodatki. Zwinąć w rulon, owinąć plastrami boczku i ułożyć w naoliwionym naczyniu żaroodpornym. Na każdym ruloniku ułożyć kawałeczek masła. Piec w temp 200st. C około 45min. 
                  Smacznego:)

Przed wstawieniem do piekarnika:

 Już upieczone roladki, które wylądowały na talerzu:

              Z pieczenia tych roladek powstał bardzo smaczny i pięknie pachnący sos, który wystarczy zagęścić by świetnie nadawał się do polania roladek. Poza tym niewielką ilość tego sosu podgrzałam na patelni i podsmażyłam na nim ugotowany ryż. Wyszedł wspaniały dodatek do mięska. Polecam!

4 komentarze:

Miło mi, że tu zaglądasz:)