Składniki:
- kotlety schabowe
- coś do środka, ja dałam sos meksykański i ser żółty, ale doskonale sprawdzi się ogórek konserwowy, papryka lub cokolwiek innego:)
- cienkie plastry boczku
- masło
- sól i pieprz
Kotlety rozbić na płasko, przyprawić solą i pieprzem. Na środku rozłożyć nadzienie lub dodatki. Zwinąć w rulon, owinąć plastrami boczku i ułożyć w naoliwionym naczyniu żaroodpornym. Na każdym ruloniku ułożyć kawałeczek masła. Piec w temp 200st. C około 45min.
Smacznego:)
Przed wstawieniem do piekarnika:
Już upieczone roladki, które wylądowały na talerzu:
Z pieczenia tych roladek powstał bardzo smaczny i pięknie pachnący sos, który wystarczy zagęścić by świetnie nadawał się do polania roladek. Poza tym niewielką ilość tego sosu podgrzałam na patelni i podsmażyłam na nim ugotowany ryż. Wyszedł wspaniały dodatek do mięska. Polecam!
Szybko i smacznie. Pyszna propozycja na obiad;)
OdpowiedzUsuńTo się zgadza, efekt smakowity, obiad wyśmienity, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńEch... To było pyszne!!!
OdpowiedzUsuń:))
Usuń