środa, 9 maja 2012

Tagliatelle z ciecierzycą i pomidorami

             Przepis dostałam od Bereszki, dziękuję:) Mam nadzieję, że wrócisz do blogowania:) Niepozorne ale bardzo smaczne danie.

Składniki:
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka ciecierzycy
  • czosnek 1 ząbek
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • trochę chili, np połówka drobno posiekana
  • makaron - około 100g
              Zawartość puszek umieszczamy w garnku. Dodajemy czosnek, najlepiej przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem i chili. Gotujemy powoli około 10min. Podajemy z makaronem wcześniej ugotowanym lub jak ja, makaron dodałam na początku gotowania sosu, dzięki czemu zaoszczędziłam energię i będę miała mniej do zmywania:) Podać posypane natką pietruszki.
              Smacznego:)


5 komentarzy:

  1. Lubię makaron, lubię ciecierzycę, ale takiego połączenia jeszcze nie testowałam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Czasem najbardziej niepozorne dania sa najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak było z tą potrawą, nie byłam do niej przekonana a okazało się, że to super danie!

      Usuń
  3. Ostatnio zasmakowała mi ciecierzyca, tylko coś ją cieżko dostać w sklepie. Przepis zapisuję oczywiście.

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)