sobota, 3 listopada 2012

Muffinki z jabłkiem i orzechową kruszonką

                 Bardzo smaczne, wilgotne i puszyste! Pyszne! Przepis dostałam od mojej przyjaciółki, za co Gosiu bardzo dziękuję:)


Składniki:

  • 1,5 szk mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli 
  • 0,5 szk brązowego cukru
  • 2 jajka
  • 0,5 szk oleju
  • 0,5 szk mleka
  • 2 jabłka pokrojone w kostkę

Kruszonka:

  • 1 łyżka masła 
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich


              Składniki suche umieścić w jednym pojemniku, w drugim mokre, jabłka osobno. Połączyć mokre i suche składniki. Dodać jabłka. Przygotować kruszonkę, rozkruszając składniki między palcami. Przełożyć ciasto do papilotek, posypać kruszonką. Piec w temp. 190st. C przez około 25-30 min.

Smacznego:)


3 komentarze:

  1. Wyglądają pysznie. Kruszonka na muffinach smakuje świetnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super muffinki , kocham te smaki ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapraszam do zabawy na moim blogu
    http://zwykle-dni.blog.pl/
    zagubiona

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)