Bardzo smaczne, wilgotne i puszyste! Pyszne! Przepis dostałam od mojej przyjaciółki, za co Gosiu bardzo dziękuję:)
Składniki:
- 1,5 szk mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 0,5 szk brązowego cukru
- 2 jajka
- 0,5 szk oleju
- 0,5 szk mleka
- 2 jabłka pokrojone w kostkę
Kruszonka:
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka brązowego cukru
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
Składniki suche umieścić w jednym pojemniku, w drugim mokre, jabłka osobno. Połączyć mokre i suche składniki. Dodać jabłka. Przygotować kruszonkę, rozkruszając składniki między palcami. Przełożyć ciasto do papilotek, posypać kruszonką. Piec w temp. 190st. C przez około 25-30 min.
Smacznego:)
Wyglądają pysznie. Kruszonka na muffinach smakuje świetnie! :)
OdpowiedzUsuńsuper muffinki , kocham te smaki ;d
OdpowiedzUsuńZapraszam do zabawy na moim blogu
OdpowiedzUsuńhttp://zwykle-dni.blog.pl/
zagubiona