czwartek, 16 lutego 2012

Pasta jajeczna


Są takie dni, gdy nic nie ma do kanapek a jakoś zazwyczaj u mnie jajka w lodówce są. Wtedy zabieram się do zrobienia z nich pasty. Oczywiście nie jest to nic wyszukanego ale za to łatwa w wykonaniu i bardzo szybka pasta jajeczna do kanapek lub zapiekanek. Poza klasycznym zastosowaniem polecam spróbować zapiec na bułeczce lub kromce chleba. Mniam… Szczególnie gdy użyjemy mocarelli i ona się roztopi.

Składniki:
  • Jakja gotowane na twardo
  • Starty ser żółty lub mocarella
  • Majonez
  • Pieprz i sól
            Jajka obrać i rozgnieść widelcem, dodać ser i majonez. Wymieszać. Doprawić do smaku. Można dodać ulubione składniki np. szczypiorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło mi, że tu zaglądasz:)