wtorek, 14 lutego 2012

Tagliatelle z sosem bolognese

To niezwykle proste danie powstało z dwóch powodów, po pierwsze ogromnej ochoty na spaghetti i po drugie tylko chwili na przygotowanie czegoś do zjedzenia. Udało się. 


Składniki:
  • 300g mięsa mielonego – w moim przypadku z łopatki
  • 200g makaronu tagliatelle
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • Ząbek czosnku
  • Łyżka oliwy do smażenia 
  • Przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, chili
                Na oliwie dobrze podsmażyć mięso z dodatkiem czosnku i przypraw. Dodać pomidory z puszki, zagotować. Dodać makaron, wymieszać i gotować pod przykryciem. Czas gotowania zgodny z informacją na opakowaniu po makaronie. Doprawić do smaku wg uznania.
Expressowe danie dla amatorów włoskich smaków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło mi, że tu zaglądasz:)