Ciasto francuskie jest bardzo przydatne w chwilach gdy chce się przygotować coś smacznego ale też szybkiego. Te ciasteczka powstały błyskawicznie i są naprawdę smaczne.
Składniki:
- ciasto francuskie
- budyń śmietankowy przygotowany w 1/2 porcji mleka
- dżem truskawkowy
- jajko do posmarowania
- cukier puder do posypania
Ciasto francuskie (kupuję nie mrożone) pokroić wzdłuż na trzy paski, a je na pięć kwadratów. Rogi każdego kwadratu pozaginać do środka. Nałożyć na środek łyżeczkę budyniu i pół łyżeczki dżemu. Ciasto francuskie, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temp. 170st. C około 15-17 min aż się zarumienią.
Mmm... Na takie łakocie to się skuszę !
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasto francuskie ;) tyle ciekawych rzeczy można z niego 'wyczarować'... pozdrawiam i zapraszam do mnie;)
OdpowiedzUsuńps; obserwuję
Przysmak w sam raz do kawki.. Sprawdzony wielokrotnie i zawsze smakuje. Bez wyjątku:)
OdpowiedzUsuń