poniedziałek, 19 marca 2012

Budyniowe ciasteczka francuskie

            Ciasto francuskie jest bardzo przydatne w chwilach gdy chce się przygotować coś smacznego ale też szybkiego. Te ciasteczka powstały błyskawicznie i są naprawdę smaczne.


Składniki:
  • ciasto francuskie
  • budyń śmietankowy przygotowany w 1/2 porcji mleka
  • dżem truskawkowy
  • jajko do posmarowania
  • cukier puder do posypania

              Ciasto francuskie (kupuję nie mrożone) pokroić wzdłuż na trzy paski, a je na pięć kwadratów. Rogi każdego kwadratu pozaginać do środka. Nałożyć na środek łyżeczkę budyniu i pół łyżeczki dżemu. Ciasto francuskie, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temp. 170st. C około 15-17 min aż się zarumienią.


3 komentarze:

  1. Mmm... Na takie łakocie to się skuszę !

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam ciasto francuskie ;) tyle ciekawych rzeczy można z niego 'wyczarować'... pozdrawiam i zapraszam do mnie;)
    ps; obserwuję

    OdpowiedzUsuń
  3. Przysmak w sam raz do kawki.. Sprawdzony wielokrotnie i zawsze smakuje. Bez wyjątku:)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)