piątek, 24 lutego 2012

Naleśniki

          Testowałam wiele sposobów na naleśniki i najczęściej robię je po prostu na oko. Jednak wczoraj postanowiłam wypróbować przepis z bloga brulionzprzepisami i wyszły naprawdę super. Polecam wypróbować. 
Składniki:
  • 1 szklanka mleka 
  • 1 szklanka zimnej wody 
  • 2-3 krople oleju  
  • 2 i 1/4 szklanki maki 
  • 3 jajka 
  • szczypta soli
       Wszystkie składniki wraz z olejem wymieszać najlepiej mikserem na jednolita masę. Rozgrzać dobrze teflonowa patelnie. smazyc cienkie nalesniki (na duza patelnie nakladam niecala chochle). Odwracac na druga strone i smazyc z obu stron na rumiano.





2 komentarze:

  1. Naleśniczki zapewne pychotka, ale proponuję dodać wode mineralną gazowaną zamiast zwykłej wody .Wtedy będą puszyste i delikatne.

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)