Uwielbiam bezy! Kruche, słodkie i delikatne! Bezy z tego przepisu właśnie takie są, polecam więc bardzo:)
Składniki:
- 4 białka
- szczypta soli
- 230-250 g cukru pudru
Białka
ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach dodając szczyptę soli.
Muszą być naprawdę sztywne. Dodawać cukier po jednej łyżce i miksować aż białka będą pięknie błyszczały. Przełożyć masę do rękawa lub szprycy z ozdobną końcówką i wyciskać bezy na papier do pieczenia. Piec w temp. 140st. C przez około 30min, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 80-100st. i piec (suszyć) jeszcze 1-1,5 godz.
Idealne!
OdpowiedzUsuńcudne:D ale mam na nie ochotę
OdpowiedzUsuńzostało mi białek z bułeczek drożdżowych i chyba już wiem do czego je wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńmmm idealne!
OdpowiedzUsuńZapiszę przepis bo ja mam zawszę problem z bezami.
OdpowiedzUsuńBardzo urocze !
OdpowiedzUsuń