środa, 19 grudnia 2012

Domowe Bounty

             Bardzo smakowity domowy batonik. Niewiele składników, nietrudny do wykonania a efekt wspaniały:) Przepis pochodzi od Dorotki z MW z drobnymi zmianami.


Składniki na około 25 kulek:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 ml śmietany 30%
  • 70 g cukru pudru
  • 70 g masła
  • 150 g mlecznej czekolady (u mnie 75g mlecznej i 75g gorzkiej czekolady)

                 Podgrzać śmietanę z masłem, do rozpuszczenia masła. Przełożyć do naczynia w którym wymieszać wcześniej wiórki i cukier. Wymieszać. Formować kulki w dłoniach i układać na papierze do pieczenia. Przykryć folią aluminiową i ostawić do lodówki na około 1 godz. 
                 Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Kulki zanurzać w czekoladzie (może przydać się pomoc wykałaczki) i układać na papierze. Poczekać aż czekolada stwardnieje. Można chłodzić w lodówce. 

Smacznego:)

8 komentarzy:

  1. Nic tak lepiej nie smakuje jak domowe czekoladki ! Przepysznie wyglądają ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kokosowe *.* Porywam te kuleczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Skopiowałam przepis i chyba zrobię w najbliższym czasie... :) W końcu mój mąż jest kokosożercą :P

    OdpowiedzUsuń
  4. u Ciebie na blogu same pyszności!:)
    dodaję do obserwowanych

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)