I po raz kolejny na blogu - BISCOTTI! Co zrobić, że tak je lubię?
Dziś prezentuje zupełnie inne połączenie, nie testowane wcześniej. Smaczna i całkiem zdrowa przekąska:)
Składniki:
- 1 duże jajko
- 90 g drobnego cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 70g słonecznika
- 70g suszonych jagód goji
Wszystkie składniki oprócz słonecznika i jagód wymieszać. Dodać bakalie . Uformować podłużny wałek o długości szerokości około 5cm,
lekko spłaszczyć. Ułożyć na blaszce, oprószyć mąką. Piec w temp. 175st. C
około
25min. Po wystygnięciu pokroić na ukos na kromki o grubości około 1cm.
Ułożyć na blaszce i zapiekać w
temp 180st. C przez około 7min, przewrócić na drugą stronę i piec
jeszcze 5-7min.
Smacznego:)
Super przekąska!
OdpowiedzUsuńmusiały byc smakowite, schrupałabym kilka:D
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem, czy są bardzo kruche czy może takie troszkę miękkie, bo wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBiscotti są mocno twarde:)
UsuńIde cos upichcic :) dzieki za inspiracje!
OdpowiedzUsuń