piątek, 11 października 2013

Biscotti z jagodami goji i słonecznikiem

I po raz kolejny na blogu - BISCOTTI! Co zrobić, że tak je lubię? 
Dziś prezentuje zupełnie inne połączenie, nie testowane wcześniej. Smaczna i całkiem zdrowa przekąska:)


Składniki:

  • 1 duże jajko
  • 90 g drobnego cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70g słonecznika
  • 70g suszonych jagód goji


                Wszystkie składniki oprócz słonecznika i jagód wymieszać. Dodać bakalie . Uformować podłużny wałek o długości szerokości około 5cm, lekko spłaszczyć. Ułożyć na blaszce, oprószyć mąką. Piec w temp. 175st. C około 25min. Po wystygnięciu pokroić na ukos na kromki o grubości około 1cm. Ułożyć na blaszce i zapiekać w temp 180st. C przez około 7min, przewrócić na drugą stronę i piec jeszcze 5-7min. 
Smacznego:)




5 komentarzy:

  1. musiały byc smakowite, schrupałabym kilka:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa jestem, czy są bardzo kruche czy może takie troszkę miękkie, bo wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ide cos upichcic :) dzieki za inspiracje!

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)