poniedziałek, 11 marca 2013

Sweet chilli sauce

                 Taki sos sprawdza się u nas idealnie gdyż z A. bardzo lubimy ostre dodatki do mięs i warzyw. Przygotowuje się go bardzo szybko. Ten sos stanowi świetny dodatek do pieczonego mięsa lub wędlin.



Składniki:
  • 3 czerwone papryczki chilli
  • 3-4 łyżki cukru
  • 130ml wody

                Papryczki drobno posiekać (ostrożnie - należy potem dokładnie umyć ręce), posłodzić i zalać wodą. Gotować około 20min. Po ostygnięciu sos będzie gęsty, gdyby jednak był zbyt gęsty można znów podgrzać i dodać wody. Przechowywać w lodówce.


8 komentarzy:

  1. kapitalny ten sosik:) porywam di mięska

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Domowa wersja zawsze lepsza:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja również robię tomowy sos jest pyszny:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglada fantastycznie, smakuje pewnie rownie dobrze! =)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo fajny sosik, nigdy takiego nie robiłam

    OdpowiedzUsuń
  6. Najlepszy sos słodko-ostry jaki w życiu jadłem:) Bez kitu!!!

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)