Taki sos sprawdza się u nas idealnie gdyż z A. bardzo lubimy ostre dodatki do mięs i warzyw. Przygotowuje się go bardzo szybko. Ten sos stanowi świetny dodatek do pieczonego mięsa lub wędlin.
Składniki:
- 3 czerwone papryczki chilli
- 3-4 łyżki cukru
- 130ml wody
Papryczki drobno posiekać (ostrożnie - należy potem dokładnie umyć ręce), posłodzić i zalać wodą. Gotować około 20min. Po ostygnięciu sos będzie gęsty, gdyby jednak był zbyt gęsty można znów podgrzać i dodać wody. Przechowywać w lodówce.
kapitalny ten sosik:) porywam di mięska
OdpowiedzUsuńSuper! Domowa wersja zawsze lepsza:)
OdpowiedzUsuńJa również robię tomowy sos jest pyszny:-)
OdpowiedzUsuńWyglada fantastycznie, smakuje pewnie rownie dobrze! =)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny sosik, nigdy takiego nie robiłam
OdpowiedzUsuńFajny sosik do mięsa :}
OdpowiedzUsuńlubię takie ostre sosy:)
OdpowiedzUsuńNajlepszy sos słodko-ostry jaki w życiu jadłem:) Bez kitu!!!
OdpowiedzUsuń