Pyszne kruche ciasteczka rodem ze Szkocji. Pieczone w formie i krojone już po upieczeniu. Czy może być prościej? Wykonanie ekspresowe, w sam raz do popołudniowej herbaty.
Składniki blaszkę 32x25cm:
- 300 g mąki pszennej
- 50g mąki ziemniaczanej
- 250g masła
- 80g cukru
- 130g posiekanej gorzkiej czekolady
Dodatkowo:
- cukier do posypania
Mąki, masło i cukier zagnieść szybko, połączyć z czekoladą. Przełożyć do formy, docisnąć i lekko posypać cukrem. Upiec w temp. 160st. C przez około 40min. Po upieczeniu ponownie posypać cukrem. Wystudzić. Pokroić na kwadraty.
Smacznego:)
chetnie wypróbuję:) wyglądają smakowicie:)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz takie coś widzę;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ;d idealne sprawdza się na imprezki ;d
OdpowiedzUsuńPychota :)
OdpowiedzUsuń