poniedziałek, 3 września 2012

Crumble brzoskwiniowe

               Dostałam trochę brzoskwiń z ogrodu. Pierwsza myśl co z nich przyrządzić to crumble. Tak też zrobiłam. Wiem, że to już kolejne na blogu, ale to naprawdę smaczny i wdzięczny deser:)

Składniki:
  • brzoskwinie (dowolna ilość, tu około 500g)
  • 150g mąki
  • 100g masła 
  • 50g cukru
                Brzoskwinie obrać, pokroić i ułożyć w natłuszczonych kokilkach. Pozostałe składniki umieścić w malakserze i zmiksować. Kruszonkę można też przygotować rozcierając składniki palcami, maszyną jest jednak szybciej. Ja wykorzystałam zamrożoną wcześniej kruszonkę. Owoce posypać obficie kruszonką. Piec około 15-20min w temp. 200st. C.

11 komentarzy:

  1. uwielbiam wszystkie owoce pod kruszonką..:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Własnie dopiero co też takie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. crumble z brzoskwiniami i morelami są chyba najznakomitsze:) twoje wygląda nieziemsko!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też mogę jeść crumble bez przerwy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę w końcu zrobić crumble, bo muszę przyznać, że nigdy nie jadłem ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie wiele straciłeś:)

      Usuń
  6. Jak ja uwielbiam taką pyszną prostotę, niestety aktualnie mam zepsuty piekarnik, ale jak tylko go naprawią robię crumble!

    OdpowiedzUsuń
  7. O tak deser wdzięczny i bardzo pyszny, a już z brzoskwiniami to musi smakować rewelacyjnie !

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam, mniam, mniam.... owoce pod kruszonką są pyszne !!!
    A brzoskwini jeszcze nie próbowałam...

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)