Składniki:
- 0,5 szk ryżu (użyłam arborio ale może być inny lepki-najtańszy)
- 2 szk mleka
- 0,5 laski wanilii
- cukier
Należy wybrać dobry garnek, by pudding nie przywierał. Wsypać do garnka ryż, wlać mleko. Zagotować. Wanilię przekroić wzdłuż i dorzucić do mleka. Gotować (ma tylko lekko bulgotać) około 15min często mieszając by nie przywarło do dna garnka. Pod koniec gotowania dosłodzić do smaku. Przełożyć do pojemniczków, ostudzić. Można wzbogacić smak dowolnymi dodatkami. Dodałam trochę podgotowanych malin.
Smacznego:)
Och, zdecydowanie, jak mówiłam na śniadaniowcu - mam ochotę!
OdpowiedzUsuńja również mam ochotę na taki deserek!
OdpowiedzUsuńLubię takie śniadanka. Ostatnio atakują mnie z wielu blogów. Najwyższy czas żebym zrobiła i ja :)
OdpowiedzUsuńDawno takiego nie jadłem :)
OdpowiedzUsuńJeden pucharek tutaj do mnie poproszę;)
OdpowiedzUsuńKiedyś taki pudding jadłam bez przerwy dzień w dzień, mniam!
OdpowiedzUsuńWymarzony pudding, uwielbiam ryżowe. Pięknie wyglada z malinkami !
OdpowiedzUsuńuwielbiam pudding ryżowy ,mniam ! ale zawsze wybieram ryz brązowy ;d
OdpowiedzUsuń