środa, 12 września 2012

Pudding ryżowy z wanilią


Składniki:
  • 0,5 szk ryżu (użyłam arborio ale może być inny lepki-najtańszy)
  • 2 szk mleka
  • 0,5 laski wanilii
  • cukier
               Należy wybrać dobry garnek, by pudding nie przywierał. Wsypać do garnka ryż, wlać mleko. Zagotować. Wanilię przekroić wzdłuż i dorzucić do mleka. Gotować (ma tylko lekko bulgotać) około 15min często mieszając by nie przywarło do dna garnka. Pod koniec gotowania dosłodzić do smaku. Przełożyć do pojemniczków, ostudzić. Można wzbogacić smak dowolnymi dodatkami. Dodałam trochę podgotowanych malin. 
                Smacznego:)

8 komentarzy:

  1. Och, zdecydowanie, jak mówiłam na śniadaniowcu - mam ochotę!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja również mam ochotę na taki deserek!

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie śniadanka. Ostatnio atakują mnie z wielu blogów. Najwyższy czas żebym zrobiła i ja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeden pucharek tutaj do mnie poproszę;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś taki pudding jadłam bez przerwy dzień w dzień, mniam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wymarzony pudding, uwielbiam ryżowe. Pięknie wyglada z malinkami !

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam pudding ryżowy ,mniam ! ale zawsze wybieram ryz brązowy ;d

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)