wtorek, 10 kwietnia 2012

Polski schabowy z surówką chińską

            Są takie dni, kiedy na stole musi zagościć tradycyjny polski schabowy:) I tak oto było u nas tego dnia z obiadem. Do tego surówka chińska:)

Składniki:
  • kotlety schabowe
  • sól, pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
  • kapusta pekińska
  • marchewka
  • kapusta biała
  • cebula
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • majonez
              Kotlety rozbić, przyprawić solą i pieprzem z obu stron. Obtoczyć w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto. 
              Wszystkie warzywa na surówkę poszatkować i wymieszać z odrobiną soku z cytryny i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



2 komentarze:

  1. czasem schabowy musi byc:) czekam na wiecej przepisów z weekendu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak polski schabowy, zawsze smakuje, a z taką surówką, to jeszcze lepszy, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)