Są takie dni, kiedy na stole musi zagościć tradycyjny polski schabowy:) I tak oto było u nas tego dnia z obiadem. Do tego surówka chińska:)
Składniki:
- kotlety schabowe
- sól, pieprz
- jajko
- bułka tarta
- kapusta pekińska
- marchewka
- kapusta biała
- cebula
- natka pietruszki
- sok z cytryny
- majonez
Kotlety rozbić, przyprawić solą i pieprzem z obu stron. Obtoczyć w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto.
Wszystkie warzywa na surówkę poszatkować i wymieszać z odrobiną soku z cytryny i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
czasem schabowy musi byc:) czekam na wiecej przepisów z weekendu:)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak polski schabowy, zawsze smakuje, a z taką surówką, to jeszcze lepszy, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń