środa, 30 maja 2012

Ciastka francuskie z rabarbarem

                   Bardzo szybki sposób na pyszne ciastka. Przepis sprawdzi się w przypadku niespodziewanych gości, albo też gdy najdzie nas ochota na pieczony smakołyk.

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 1 łyżka cukru (jeśli budyń jest bez cukru)
  • 1/2 szk mleka
  • 2 gałązki rabarbaru
  • jajko do posmarowania
  • cukier puder do posypania
            Ciasto rozłożyć i pozostawić na papierze do pieczenia w który było zawinięte. Pokroić wzdłuż na trzy paski, a je na pięć kwadratów. Rogi każdego kwadratu pozaginać do środka. Nałożyć na środek łyżeczkę budyniu i trochę pokrojonego rabarbaru. Wystające kawałki ciasta francuskiego, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temp. 170st. C około 15-17 min aż się zarumienią.
              Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.
              Smacznego:)

9 komentarzy:

  1. Pyszności po prostu!
    Cieszę się, że wzięłaś udział w akcji:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego połączenia się nie spodziewałam. Wygląda świetnie!

    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste, a na pewno smaczne!

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm przepyszne i idealne na piknik :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rzeczywiście, więc dodałam do akcji piknikowej:)

      Usuń
    2. ojej jakie ładne jestem na diecie ale co mi tam poprosze jedno ciacho :)

      Usuń
    3. Takie malutkie nie powinno zaszkodzić:)

      Usuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)