Bardzo szybki sposób na pyszne ciastka. Przepis sprawdzi się w przypadku niespodziewanych gości, albo też gdy najdzie nas ochota na pieczony smakołyk.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
- 1 łyżka cukru (jeśli budyń jest bez cukru)
- 1/2 szk mleka
- 2 gałązki rabarbaru
- jajko do posmarowania
- cukier puder do posypania
Ciasto rozłożyć i pozostawić na papierze do pieczenia w który było zawinięte. Pokroić wzdłuż na trzy paski, a je na pięć kwadratów. Rogi każdego
kwadratu pozaginać do środka. Nałożyć na środek łyżeczkę budyniu i trochę pokrojonego rabarbaru. Wystające kawałki ciasta francuskiego, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w
temp. 170st. C około 15-17 min aż się zarumienią.
Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.
Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Pyszności po prostu!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że wzięłaś udział w akcji:)
Takiego połączenia się nie spodziewałam. Wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ♥ Pati
I smakuje też niczego sobie:)
UsuńWierze :)
UsuńMiłego dnia :)
Proste, a na pewno smaczne!
OdpowiedzUsuńmmm przepyszne i idealne na piknik :)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście, więc dodałam do akcji piknikowej:)
Usuńojej jakie ładne jestem na diecie ale co mi tam poprosze jedno ciacho :)
UsuńTakie malutkie nie powinno zaszkodzić:)
Usuń