wtorek, 26 czerwca 2012

Chrupkie kulki czekoladowo kukurydziane

             Przepis na te kulki (ciastka) spisałam kiedyś podczas oglądania jednego z pierwszych (jak dla mnie) programów Nigelli. Spodobał mi się pomysł i od razu je zrobiłam. Od tej chwili minęło sporo czasu, aż tu znów sobie o nich przypomniałam i postanowiłam przywołać ich smak i wspomnienia jakie wiążą się z tamtym czasem:)



Składniki:
  • 50g masła
  • 50g batona Mars (jedna szt to 48g więc dodałam kostkę mlecznej czekolady)
  • 70g płatków kukurydzianych 

            Masło i batonik stopić i połączyć z płatkami. Przełożyć do papilotek. Wyszło mi z tej porcji ponad 30szt chrupkich ciastek w mini papilotkach.Następnym razem dam mniej płatków lub więcej batonów:) Wstawić do lodówki na około godz.






10 komentarzy:

Miło mi, że tu zaglądasz:)