Składniki:
- 1 op. galaretki truskawkowej
- 500g truskawek
- cukier - opcjonalnie
Truskawki zmiksować na mus lub ugnieść dokładnie widelcem. Zagotować. Wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia się proszku. NIE GOTOWAĆ! Można dosłodzić, to zależy od gustu i słodkości truskawek. Przełożyć do foremek lub jednej dużej (by potem kroić jak ciasto) i wstawić do lodówki. U mnie były już dobre po około 3h, ale najlepiej niech się chłodzą całą noc.
Wykorzystałam silikonowe foremki do babeczek. Trudno było je potem wyciągnąć nie naruszając ich pięknego kształtu. Dlatego na chwilę włożyłam dno foremki do gorącej wody.
Smacznego:)
Galaretki lubi chyba każdy :) I to jeszcze własnej roboty :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam galaretki ale przeciez ona nie jest wlasnej roboty tylko z gotowca ... ale i tak wyglada super i pewnie lepiej smauke
Usuńpozdrawiam
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm idealne na taką pogodę, wyglądają na takie soczyste i orzeźwiające:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe na takie upały.
OdpowiedzUsuńo można fajnie pomieszać smaki :) np. do galaretki truskawkowej dodać jagody ... rozmarzyłam się !
OdpowiedzUsuńO tak! Może być pysznie:)
UsuńTo ja poproszę taką galaretkę! :)
OdpowiedzUsuńPiękne babeczki i kolorem zachwycają :)
OdpowiedzUsuńIntensywnie owocowa, pycha!
OdpowiedzUsuńAleż fajnie się prezentuje, jakby zalana malinami wygląda :)
OdpowiedzUsuńwygląda super:D
OdpowiedzUsuńmmm, idealne na wakacje! Pięknie wygląda i z pewnością pięknie też smakuje. :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, sprawdzają się latem:)
Usuńprzecież to takie banalne, a jak przyciąga!
OdpowiedzUsuńgenialne :) muszę to dzisiaj zrobić mojej córeczce :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Mam nadzieję, że będzie jej smakowało:)
UsuńEkstra sprawa! W sam raz na letnie popołudnie:)
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł na wykorzystanie sezonowych owoców do stworzenia deseru idealnego wprost na lato!
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam,
Edith