środa, 21 marca 2012

Banany w cieście

           Banany na ciepło nie są moim ulubionym deserem, ale za to A. bardzo je lubi. I to jest jego dzieło:)


Składniki:
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • mąka
  • banany
          Ciasto do bananów przypomina ciasto naleśnikowe, ale jest zdecydowanie gęstsze. Najlepiej gdy jest przygotowywane na wyczucie, gdyż ciężko podać dokładne proporcje.Wszystkie składniki na ciasto wymieszać na gładką masę. Dodać pokrojone banany, u nas są one przekrojone wzdłuż na pół. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można podać posypane cukrem pudrem, z lodami waniliowymi lub polane stopioną czekoladą.


4 komentarze:

  1. nie znałam, będę musiała spróbować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że warto wypróbować:)

      Usuń
    2. Babany w cieście to tosamo ciasto jak na racuchy.Tylko racuszki piekę z jałkami są smaczniejsze i mniej kaloryczne.

      Usuń
  2. FAJNY POMYSL,SPROBUJE. CZESTO ZDARZA MI SIE,ZE NIE ZDARZE ZJESC BANANOW,A ONE TAK SZYBKO DOJRZEJA I ROBIA SIE CZARNE WIEC PRZEWAZNIE JE WYRZUCALAM.

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)