czwartek, 8 marca 2012

Quesadillas

       Quesadillas to danie kuchni meksykańskiej, czyli tortilla z roztopionym serem. Można je dowolnie modyfikować i dodawać składniki wg uznania i upodobania. Dziś u mnie najprostsza.


Składniki:
  • 2 tortille pszenne lub kukurydziane
  • sos salsa lub inny pomidorowy, może być ketchup
  • kilka cienkich plasterków szynki suszonej
  • kilka plasterków łatwo topiącego się sera, u mnie mozzarella
          Połowę placka tortilli posmarować sosem, ułożyć szynkę i ser. Złożyć i upiec na grillu lub w piekarniku, np korzystając z funkcji grill. Upiec na złoto z obu stron. Pokroić na pół i każdą połówkę jeszcze raz na pół by uzyskać cztery trójkąty quesadillas.


1 komentarz:

  1. Wczoraj miałem przyjemność konsumowac i mogę z czystym sumieniem polecić.. Przekąska dobra i pozywna jak się patrzy:)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu zaglądasz:)